Expatii incep sa "populeze" si proiectele rezidentiale noi din cartiere
Micii investitori romani care si-au plasat banii in proiecte rezidentiale noi au inceput sa scoata pe piata la inchiriere apartamentele receptionate de la dezvoltatori, printre chiriasi numarandu-se si expatii. In Asmita Gardens, spre exemplu, proiect rezidential care a demarat recent predarea locuintelor finalizate, s-au mutat peste 30 de familii, dintre care 3 chiriasi, toti expati.
"Eu am cumparat 3 apartamente si fratele meu inca 3 in Asmita Gardens, pentru a le inchiria la finalizare. Astazi l-am inchiriat si pe al treilea", a spus unul dintre investitori, care a cheltuit cateva mii de euro in mobiliarea si utilarea fiecarui apartament scos la inchiriere.
"Toti clientii sunt expati. Chiria la apartamentele de 3 camere este de circa 800 euro pe luna, iar la cele de 2 camere, de 600 euro. Stiu ca nu se va mai ajunge la chiriile de acum 1 an, dar in 2 ani sper sa pot inchiria la sume mai mari decat in prezent", a spus proprietarul.
...
Cat de repede si cui inchiriaza acestia? Reprezentantii companiei Real House, o agentie imobiliara care are in portofoliu si astfel de apartamente de inchiriat, spun ca majoritatea proprietarilor sunt persoane juridice si ca in fiecare proiect rezidential finalizat exista cateva oferte de inchiriat.
"Inchirierea dureaza de la cateva zile la o luna", au precizat reprezentantii Real House.
La ce chirii insa? Ofertele de inchiriere difera foarte mult in functie de zona. "In general, apartamentele de 2 camere din proiecte rezidentiale noi se inchiriaza cu preturi cuprinse intre 500 si 600 euro, insa pentru cele din zone limitrofe, chiriile sunt mai mici", au spus analistii Real House.
http://www.dailybusiness.ro/stiri-real- ... iere-35246
Am rams surprins deoarce cateva persoane s-au miscat foarte foarte repede...
M-am uitat un pic pe internet si am vazut deja anunturi de inchiriere. Pe forum deja sunt persoane care desi au primit apartamentul de maxim 2 saptamani le-au mobilat deja si chiar inchiriat!
Exemple gasite de mine :